Anak Seorang Drebar

Menelusuri kisah kejayaan seorang tokoh korporat Melayu yang berjaya. Wajar dijadikan kisah iktibar buat anak muda generasi masa kini. Dapatkannya sekarang!!

RM45
9789674608088
In stock
+

Author: Tan Sri Shamsuddin Abdul Kadir

Publisher: ITBM

ISBN: 9789674608088

Pages: 440pp

Year: 2019

**********************************************

Ketika Tan Sri Shamsuddin Abdul Kadir memulakan Sapura Holdings pada 1975, dia berharap melalui kerja keras sudah mencukupi untuk membina perniagaan yang dapat menyara kehidupan keluarganya. Syarikat tersebut kemudiannya berkembang maju sehingga menjadi sesuatu yang di luar dugaannya: sebuah gergasi korporat bertaraf antarabangsa yang menjadikan beliau antara usahawan melayu yang paling berjaya.

Kehidupan awal beliau tidak memberikan bayangan tentang apa yang bakal berlaku. Dalam buku ini, beliau menceritakan sendiri bagaimana beliau mengharungi kemiskinan dan keperitan hidup pada zaman perang, pengalaman kerja dalam perkhidmatan awam dan bagaimana beliau menangani cabaran sehingga akhirnya berjaya menggapai puncak kejayaan dalam dunia perniagaan.

Buku anak seorang drebar ini bukan sekadar kisah tentang legasi perniagaan, tetapi juga kidah tentang keluarga, sifat rendah hati dan mengenang budi, kehilangan, serta ketinggian jiwa seorang insan.

6) Lampirkan bukti pembayaran anda kepada [email protected] untuk tujuan pengesahan