Save 2%

KOMBO: 365 TIP DIDIK ANAK

List price: RM41
RM40
You save: RM1 (2%)
KOMBO40
Out of stock
Add to wish list Add to comparison list

Pembelian Jimat, Buku Kombo Tulisan Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki.

Dua buku paling popular untuk pendidikan anak-anak.Antara Kelebihan Dua Buku Ini:

Keistimewaan Buku Didik Anak Gaya Nabi:

  • Dalil daripada Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama.
  • Bertemakan '1 hari 1 tip', disertakan 365 Tip Jom Amal legkap sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun.
  • Setiap topik dinyatakan kelebihan dan tujuan pelaksanaannya.
  • Contoh cadangan aktiviti yang boleh dilakukan oleh ibu bapa bersama anak-anak.


Buku 365 Tip Didik Anak Gaya Nabi yang dicetak berwarna warni ini terbahagi kepada 3 bahagian.

Bahagian pertama bertajuk Melihat Anak Sebagai Amanah banyak menyentuh tentang tip pendekatan pendidikan anak-anak. Manakala dalam bab yang kedua pula bertajuk Menelusuri Didikan Anak-Anak Nabi banyak memberikan tip dan pendekatan pendidikan bersumberkan kisah para nabi. Bahagian ketiga pula adalah bonus, bagaimana mengurus anak bermain gajet.

Buku yang bertemakan 1 hari 1 tip yang merangkumi 365 tip untuk diamalkan oleh ibu bapa. Tip yang diberikan secara tidak langsung dapat memberikan idea dan kaedah yang praktikal kepada ibu bapa bagi mendidik dan membesarkan anak-anak.

Penulisan buku ini merupakan satu bimbingan yang ringkas tapi padat dengan saranan bersandarkan dalil daripada al Quran, hadis dan juga pandangan ulama. Selain itu buku ini juga amat istimewa kerana menyertakan pelbagai informasi tambahan yang menarik dan menambah maklumat kepada para pembaca.

Selari dengan keadaan semasa yang mana anak-anak dewasa ini banyak terdedah kepada gajet. Maka buku ini tampil memberikan bonus bagi pembaca dengan memberikan bonus 13 tip mengurus anak bermain gajet. Antaranya menyenaraikan baik dan buruk gajet, ‘do and don’t’s’ serta banyak lagi.

Pendekatan penulisan yang mengambil kisah-kisah daripada al-Quran dapat mendorong dan menarik minat pembaca serta mudah untuk difahami dan dipraktikkan. Selain itu penulis juga ada memberikan cadangan permainan yang kreatif contohnya permainan puzzle bahtera Nabi Nuh a.s.

Tip yang diberikan dalam buku ini secara padat dan ringkas tidak menjemukan bacaan, ia mudah untuk dipraktikkan serta dirujuk dengan adanya senarai bab yang diberikan.

Bagi ibu bapa yang tercari panduan dan bimbingan bagi mendidik anak-anak, buku ini sesuai dijadikan bahan bacaan dan bimbangan.

Penulis buku ini merupakan insan yang tidak asing lagi di kaca TV mengendalikan program fiqah wanita, motivasi agama dan juga keibubapaan. Beliau yang dikenali sebagai Ustazah Isfadiah adalah graduan UIAM, merupakan mantan pensyarah di UIAM. Sekarang ini penulis aktif mengendalikan seminar dan program keibubapaan.Keistimewaan Buku Didik Anak Soleh Solehah:

Dibahagikan kepada 6 segmen, iaitu:

  • Akidah
  • Ibadah solat
  • Akhlak
  • Al-Quran
  • Sunnah
  • Ibu bapa sebagai guru pertama anak-anak

Dalil Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama.

Bertemakan '1 hari 1 tip', disertakan 365 Tip Jom Amal sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun.

Ilustarasi yang menarik.

6) Lampirkan bukti pembayaran anda kepada [email protected] untuk tujuan pengesahan

Anda Mencari Produk Yang Lebih Kurang Sama?